Home:  nilsolof.se 

 

                                              

Sänd en ängel !

 

 

"En ängel" av Jonatan 1984, när han var 4.9 år

 

 

Änglar finns dom?

Tror du på änglar? Ja, vad är änglar? De finns i olika former i många religioner. Det finns böcker som beskriver mängder av namngivna änglar i rangordning, från överste ärkeänglar och nedåt till små meniga arbetsänglar. Det kan nästan verka som en personalförteckning i ett militärt regemente. Men vi behöver inte göra det så komplicerat. Vi kan se änglar helt enkelt som symboler för andliga energier. Vi vet egentligen ingenting om deras närmare natur och egenskaper.  Det hindrar inte att vi kan tänka oss dem som symboler för vänliga andliga energier, och vi kan göra dessa symboler så detaljerade och personliga som vi vill och behöver.

Om du har bestämt dig för att änglar inte finns för dig, så behöver du inte läsa längre på den här sidan. Det finns säkert andra sidor du kan finna mer intressanta. 

 

 

 

 

 

Relationsproblem

Om du har eller kan tänka dig änglar i din världsbild, så kan du också använda dem för att må bättre. Särskilt när det gäller någon form av problem, bekymmer eller konflikter i relationen till en annan person kan ”änglaterapi” användas.

Vi tänker oss att du har något problem i relationen till en annan person. Du kanske är arg eller irriterad på personen över ett beteende som den visar, eller du är orolig för någonting som personen gör eller har, eller du är rädd att den kommer att göra eller ha något i framtiden.

Vilket bekymret än är, så kan du just nu, i detta ögonblick, inte göra någonting för att ändra på denna person. Han/hon (jag skriver här ”den”) är som den är, och gör som den vill. Vi gör ofta detta grundläggande fel, att vi försöker göra om andra personer. Vi försöker få dem att ändra sig så att de passar oss bättre. Det går inte, och vi blir bara arga, ledsna eller besvikna. Det enda vi kan ändra på är vårt eget tänkande om personen. 

 

 

 

 

 

Änglaterapi

För att ändra ditt tänkande om en annan person kan du använda många verktyg; ett av dem kallar jag änglaterapi. Det är mycket enkelt: 

När du kommer att tänka på personen och de problem du har med denne, föreställ dig då i din fantasi en ängel. Stor eller liten spelar ingen roll, men gör ängeln i din fantasi så levande och färgstark och lysande du kan. Det kan vara en gammaldags bokmärkesängel, eller någon du har sett som bild eller docka eller kanske skapad av en konstnär, eller någon du hittar på. Gör gärna ängeln lite rolig eller komisk, så du lockas att le lite åt den. Lite humor ger mer kraft åt övningen!

I din fantasi, skicka nu ängeln till personen du har problem med. Föreställ dig att ängeln kommer till personen och sätter sig på dess axel (om det är en liten ängel) och stryker den över håret eller klappar den på kinden eller pillar den på örsnibben. Om det är en stor ängel kanske den får ge personen en kram, eller en hurtig ryggdunkning om det skulle passa bättre, eller en allmänt välsignande gest. Vilket du än väljer, föreställ dig att personen mår bättre och livas upp av denna änglakontakt. Om du vet eller tror att personen är i en krävande eller svår situation så låter du ängeln ge kraft och uppmuntran, eller vad som nu behövs. När det känns färdigt, ta gärna ett skönt avslappnande andetag, och medan du andas ut kan du tacka ängeln för hjälpen. 

Proceduren tar ju mycket längre tid att beskriva än att göra. I början får du öva lite, så att du får fram en livaktig ängel som känns bra för dig. Efter lite övning går det automatiskt. 

 

 

 

 

Snabbt och ofta!

Änglaterapi är inget som du ska hålla på och älta länge – det ska gå fort! Du kan ändå inte hålla koncentrationen på föreställningen länge. Håller du på för länge så kommer lätt andra tankar in och stör. Det räcker med 10-15-20 sekunder varje gång. Det viktiga är i stället att göra det ofta – många gånger om dagen! Ju mer, desto bättre – det är knappast någon risk för överdosering. 

Ännu viktigare är att skicka ängeln genast, ögonblickligen så snart du blir medveten om en oros- eller ilsketanke om personen. Ju längre du låter dessa tankar finnas kvar, desto starkare blir de, och desto mer energi behövs för att byta till andra tankar. 

 

 

 

 

 

Avsikten är det viktiga!

Fastna inte i att du måste skapa en detaljerad bild av hur ängeln ser ut – en diffus ljusvarelse går lika bra. Det är din avsikt, din intention som är det viktiga. Varför övar du änglaterapi?

Avsikten ska inte vara att ändra på den andra personen – det går ändå inte. Avsikten är helt enkelt att lindra dina oros- eller ilsketankar om personen så att du själv kan må lite bättre. Det är roligare att sända en ängel än att älta orostankar, och du mår bättre av det.

På ett annat plan har du förstås också avsikten att du vill hela din relation till personen och sända någon form av vänlig energi till den; du kan kalla energin kärlek om du vill.

Och vem vet – om änglar verkligen finns (och visst finns de ?!), då finns också möjligheten att de vänliga energier du låter ängeln förmedla på något sätt når fram till personen. Men det är en trosfråga, så det får du med förtröstan överlämna till ”dem däruppe” som hanterar dessa energier. 

Så varför inte börja, redan i dag, att sända en ängel? Du har säkert någon som skulle ha glädje av den, eller?

 

För dig själv också ?

Om änglar finns i din världsbild så finns de förstås för dig också. Många människor upplever, mer eller mindre starkt, kontakt med andliga energier som de benämner personlig ängel, ledare, guide eller hjälpare. Allt detta är ju trosfrågor. Vi kan inte veta vilken tro som är "sann".  Vi kan bara erfara vad som fungerar för oss själva. 

Det finns ju mängder av litteratur i dessa frågor; du finner själv vad som kan inspirera dig. Om du läser engelska så kan du genom att registrera din e-postadress på

http://rebeccamarina.com/category/articles/

hämta hem en vänlig e-bok om personliga änglar, med roliga teckningar: 
30 Angel Steps to Prosperity
. Den innehåller en 30-dagarskurs som du kan göra om du känner för det. Kursen innehåller några inslag som för mig känns främmande. De första sidorna med allmänna resonemang fann jag roliga och inspirerande. Om inte denna passar dig, så finns på Internet finns många andra artiklar och e-böcker som kan inspirera till "ängla-terapi" också för egen del.

 

"Ängladoktorn"

Ett tillfälle för änglaterapi kan vara när du ska genomgå något som du oroar dig för, uppfattar som en plåga eller en prövning. Kanske att gå till tandläkaren, tandhygienisten eller att bli föremål för någon annan medicinsk åtgärd. Då kan du använda en annan variant av änglaterapi: 

Föreställ dig i din fantasi t.ex. tandläkaren eller doktorn som en ängel, med gloria, vingar och allt. Se honom/henne för din inre syn i så lysande färger du kan, och gör gärna någon liten humoristisk knorr i bilden, så du lockas att dra på mun lite. Inse att denna ängel är utsänd från högre ort för att hjälpa dig. 

Poängen är att varje gång du tänker på den kommande "plågan", ta fram bilden av "ängladoktorn", håll den så intensivt du kan i lysande färger. Men det är inget du ska älta länge, du kan ändå inte hålla koncentrationen. 5-10 sekunder räcker, sen släpper du bilden och sänder dina välsignelser till doktorn. Upprepa proceduren genast, varje gång du kommer att tänka på saken, om det så är hundra gånger om dagen. Din oro minskas och du blir bättre förberedd. 

Du kan givetvis också använda änglaproceduren under själva undersökningen eller behandlingen. Du kanske med förvåning finner att det hela gick mycket lättare än du befarade. 

Så sätt änglarna i arbete! Lycka till! 

 

 

Márcia Britto   48x48 cm